top of page

Wat kan je verwachten van Cardio Yoga?

Haal meer uit je sport trainingen via cardio yoga.  Mensen die hun conditie willen verbeteren vinden ook in yoga een ideale ondersteuning.  Het helpt je om lichaam en geest te ontspannen waardoor je de ruimte creëert om sterker te worden. 

Cardio yoga is een vorm van yang yoga (waarbij de focus ligt op dynamische en actieve vormen van yoga) die zeer dynamisch is en waar het tempo heel wat hoger ligt dan de functionele yoga.  Bedoeling is om in het uitoefenen van de oefeningen ook naar hogere hartslagen te gaan (met de nodige aandacht voor een correct ademhaling) met dynamische variaties van 

  • Planken 

  • Neerwaartskijkende hond 

  • Intense houdingen of combinaties 

 

Aangezien het de bedoeling is om meer op cardio te oefenen, wordt het tempo niet aangepast; 

 

We spenderen ook veel aandacht aan ademhaling.  Dit is een krachtig instrument.  Je leert ademen door uitdagende situaties heen (b.v. frustrerende trainingen, belangrijke wedstrijden).  Een ontspannen geest kan zich beter concentreren. 

Yoga zal je niet transformeren tot de nieuwe Usain Bolt, maar zal je wel beter maken in wat je al doet.  En bovenal - het is nog leuk ook !

Voor wie is het bedoeld?

Voor mensen die niet noodzakelijk de rust willen opzoeken in yoga, maar  het eerder willen beschouwen als een aanvullende training; • Het is niet geschikt voor mensen met schouder-, pols-, knie- of  rugproblemen

Foto Cardio Yoga2.JPG
bottom of page